Analysguiden: “Positiv utveckling motiverar högre riktkurs”

September 1, 2020

Steg för steg fortsätter Netmore skapa tydliga tillväxtmöjligheter. Med bra operativ utveckling motiveras en högre riktkurs. 

Analysguiden: “Positiv utveckling motiverar högre riktkurs”

Steg för steg fortsätter Netmore skapa tydliga tillväxtmöjligheter. Med bra operativ utveckling motiveras en högre riktkurs. 

Aktiva ägare accelererar utvecklingen

Kvartalet innebar ett antal värdedrivande händelser för bolaget. I april inkom en order från Lundbergs Fastigheter AB med ett ordervärde på ca 1 miljon kronor. Ordern består av ett fiber-baserat system som kommer ge stabil mobiltäckning i lägenheterna och i allmänna utrymmena i det nya området Elitseglaren i Linköping. Storägaren Vincero AB meddelade också under kvartalet att de, tillsammans med Stronghold Invest AB, bildat ett nytt ägarbolag vid namn Buildroid AB som där Netmore Group kommer bli ett centralt innehav. Buildroid AB kommer verka för att accelerera digitaliseringen inom fastighetssektorn med ett fokus på effektiv, säker och hållbar förvaltning. I samband med detta förstärks även bolagets styrelse med Jacob Philipson, en företagsledare med bred kompetens som arbetar med affärsutveckling på Stronghold Invest AB. Det nya ägarbolaget och det starka intresset för Netmore ger en tydlig fingervisning att bolaget ligger i framkant inom IoT industrin.

Ny koncern-VD med bred erfarenhet

Kvartalet innebar även en rad andra personalförändringar, där tf. Vd Erik Hallberg avgått som Vd i slutet av kvartalet för att väljas in som styrelse- ledamot och arbetande vice styrelseordförande. Thomas Plate, CFO, är tillförordnad VD till första september då Ove Anebygd tar över som koncernchef. Han har en omfattande erfarenhet av att leda snabbt växande företag och kommer senast från Qvantel. Han har bred erfarenhet från exekutiva affärsområdespositioner på Ericsson och ett globalt nätverk inom telecom-branschen.

Kraftigt växande marknad i linje med globala trender

Marknaden för IoT förväntas växa kraftigt kommande åren och konsultföretaget Arthur D. Little prognostiserar en årlig tillväxt på den svenska marknaden med 20 procent fram till 2021. Fördelarna med att integrera IoT teknik är många, och ligger i linje med nuvarande hållbarhetstrender då ett effektivt utnyttjande av IoT teknik kan bland annat möjliggöra effektiv övervakning av energiförbrukning.

Pusselbitar faller på plats

I överlag ökar intresset både från industrier och fastighetsbolag men även kommuner. Bolaget ser starkt positionerat ut för framtiden och allt fler pusselbitar faller på plats för en stark tillväxtresa. Fortsatt ökning i nettointäkter och storskalig uppskalning av fokusområden kommer vara tongivande kommande perioden för bolaget. Med basis i en DCF-värdering tillsammans med relativ värdering mot bransch och sektorkollegor finner vi ett motiverat värde i dagsläget på 1,7–2,4 kr och behåller i stort vår tidigare värdering. Netmore är unikt positionerat för att möta framtida utvecklingen inom branschen och större uppsida är möjlig på sikt.

Läs analysen här:

(https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-netmore-positiv-utveckling-motiverar-hogre-riktkurs)