Netmore group AB (publ) och Uddevalla energi samarbetar för utbyggnad av IoT-nät i Uddevalla Kommun

February 5, 2020

Netmore group AB (publ) och Uddevalla energi samarbetar för utbyggnad av IoT-nät i Uddevalla Kommun

Uddevalla Energi har valt att samarbeta med Netmore för den fortsatta utbyggnaden av IoT-nät och LoRaWAN i Uddevalla kommun.

Diskussioner har pågått under en tid, parallellt som Uddevalla kommun gjort studier och utvärderat andra leverantörer på marknaden. Till slut föll beslutet på att vidare samarbeta med Netmore. Uddevalla Kommun ligger geografiskt mycket bra till i det redan befintliga IoT-nätet i Västra Götaland och Bohuslän.

 

”Vi är mycket glada för det förtroende som Uddevalla Kommun gett oss på Netmore. Det är vår kompetens, tekniskt kunnande och att vi alltid sätter våra kunders säkerhet i fokus som gjort att vi kunde möta Uddevallas kravställning. Att sedan vår affärsmodell speglar den interna befintliga modellen är en klar fördel det också.” säger Fredrik Skoglund, Head of Connected City, Netmore

 

”Vi på Uddevalla Energi har under flera år gjort tester inom IoT, i olika miljöer och med olika förutsättningar. Vi tror på en oerhört snabb utveckling av tjänster och affärer i LoRa-nät de närmaste åren och vi vill även fortsättningsvis vara ledande i regionen kring denna utveckling. Vi är säkra på att samarbetet med Netmore kommer skapa ännu fler och bättre möjligheter att förbli den digitala kommunikationsmotorn i Uddevalla” säger Mikael Svensson Menli, stadsnätschef, Uddevalla Energi

 

För mer information,

Fredrik Skoglund, Netmore, fredrik.skoglund@netmoregroup.com

Mikael Svensson Menli, Uddevalla Energi, mikael.svensson@uddevallaenergi.se

Netmore Group AB är en IoT-operatör som utvecklar heltäckande lösningar för städer, industrier, fastigheter och bostäder. Tillsammans med våra partners bygger vi säkra och hållbara ekosystem för Internet of Things, lokalt, nationellt och globalt. Netmore Group bildades 2010 och är sedan 2017 listade på Nasdaq First North Growth Market.

G&W Fondkommission är företagets Certified Adviser för listningen på Nasdaq First North Growth Market.

Tel: 08-503 000 50, e-mail: ca@gwkapital.se